Påskehilsen fra RHK

Påskehilsen fra RHK

Publisert av RHK Webmaster den 26.03.21. Oppdatert 31.10.21.

Gode Ordensbrødre og Ordenssøstre

Da er en lang og kjølig vinter snart til ende. En vinter som mange steder har vært ekstra kald, men ingen ting er så galt at det ikke er godt for noe, islagte vann og vassdrag samt godt skiføre har sammen med skarpt klart vær utledet gode muligheter for svært mange av oss til turer i guds frie natur for å trekke inn frisk luft. Det har ganske sikkert vært medisin for mange i en særdeles krevende tid.

Nå ser vi alle med glede våren i møte, en tid der alt liv våkner, planter spirer og gror slik at de igjen kan brette ut sine kronblader til glede for øyet og insekter som henter sin næring fra disse, ja våren er en fantastisk fin årstid. Bjørnstjerne Bjørnson beskriver dette med diktet «Jeg velger meg april» Et dikt som for meg en passende beskrivelse av den måneden:

                             Jeg velger meg april

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,
- dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,
- i den blir somren til!

 

Påsken står nå for døren, dette er en viktig høytid for mange som selvsagt skal feires, uansett personlig ståsted ifm. tro og overbevisning. Felles for oss alle, er at vi i denne høytiden får noen fridager der vi kan prioritere samværet med våre nærmeste. Bruk dagene til turer i frisk luft på bena eller på ski, bruk tiden på det gode måltid, til brettspill og de gode samtaler i og med familie og venner om det tillates, bruk tiden på å lese en god bok, eller sett deg ned i godstolen og nyt varmen fra peisilden der det er mulig og da gjerne med noe godt i glasset. Vi mennesker lever i et historisk perspektiv kun et kort liv, gjør derfor det beste ut av hver dag, da møter du den neste godt forberedt til det den måtte bringe.

Med disse ord vil vi, Ridderne i Storkollegiet – Kollegiet – Rikstingsvalgte Komiteer og Utvalg – Forskningskollegiet – RHK Akademiet og våre Ærverdige Riddere i Senatet, få ønske alle våre Ordensbrødre med sine kjære en riktig fin Påske, med en påfølgende herlig vår.


Med Broderlig Hilsen
Ordenen Riddere av det Hvite Kors i Norden
Per Støyva – Storkommandør